Man kan bruge katpod.dk på forskellig måder alt efter, om man ønsker at lytte til podcasts, mens man er ved sin computer, eller man foretrækker at sætte computeren til at hente podcasts, så de kan blive overført til ens iPod.

 

LYT DIREKTE PÅ DIN COMPUTER

Du kan muligvis allerede lytte til podcasts fra katpod.dk på din PC eller din MAC - men hvis det ikke er tilfældet, så er det, fordi du mangler at få installeret et program, der kan afspille den slags lydfiler.

Nedenfor finder du nogle forslag til programmer, som alle har det fælles, at de er gratis at anskaffe og bruge.

 

Windows

Har du en PC, kan vi anbefale Windows Media Player, som starter afspilningen stort set med det samme, efter at du har klikket på et link. Klik på ikonet og følg instruktionen på skærmen. Vær opmærksom på, at du skal hente forskellige programmer alt efter, om du har Windows XP eller en tidligere udgave af Windows.

 

Mac

Er din computer fra Apple, kan vi anbefale programmet Windows Media for Mac, som du kan hente ved at klikke på ikonet (æblet) til højre:

 

 

AUTOMATISERET HENTNING

Med programmet iTunes kan man sætte sin computer til automatisk at hente nye podcasts både fra katpod.dk og fra andre podcastings-sites. Det er yderligere et program, som man kan bruge, hvis man heller vil lytte til podcasts ved hjælp af en mp3-afspiller (fx en iPod).

iTunes er udviklet af Apple, men kan bruges både på en PC og en MAC. Man skal dog, når man henter det gratis program, huske at klikke på enten PC- eller MAC-knappen.

Klik på iTunes' logo for at hente programmet.

Når du har installeret iTunes, kan du klikke her for at sætte dette program op til automatisk at hente nye udsendelser fra katpod.dk.

Du kan også gøre dette manuelt ved at klikke på Avanceret og Abonner i iTunes og dernæst indsætte denne adresse:

http://podcast.katpod.dk

 

 

TAG FILERNE MED PÅ DIN iPOD

Har du en iPod, vil katpod.dk næppe være det eneste, du lytter til på den, så det eneste, du skal gøre, er at sørge for, at katpod.dk er med mellem de podcasting-sites, som du "abonnerer" på i programmet iTunes.

Marker følgende adresse og sæt den ind under Avanceret -> Abonner i programmet:

http://podcast.katpod.dk

 

Hvis du i øvrigt har opsat programmet iTunes og din iPod (eller anden MP3-afspiller) til dagligt at hente nye podcasts, vil også katpod.dk bliver overført til iPod'en en gang i døgnet.